Už ste piekli veľkonočného barančeka s majonézou? Tu je recept
Nadýchaný veľkonočný baranček z majonézy
Príprava: 10 minút
Pečenie : 55 minút
- 250 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok
- kôra z citrónu
- 150 g trstinového cukru
- 250 ml Hellmann´s Majolenka Originál
- 300 ml polotučného mlieka
- lyžička vanilkového extraktu
- maslo alebo olej na potretie formy
- hrubá múka na vysypanie formy
- práškový cukor na servírovanie
Rúru rozohrejte na 180 °C. Vo väčšej mise zmiešajte suché ingrediencie, polohrubú múku, kypriaci prášok, kôru z citrónu a štipku soli. Trstinový cukor vyšľahajte s majonézou. Pomaly pridajte mlieko, vanilkový extrakt a dobre rozmiešajte. Suchú a tekutú zmes spolu dobre premiešajte. Formu baránka potrite maslom alebo olejom a vysypte hrubou múkou. Cesto do takto pripravenej formy rovnomerne rozlejte. Prikryte druhou polovicou formy a pečte 55 minút . Po upečení vytiahnite formu z rúry a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí vyklopte opatrne baránka z formy a ľahko pocukrujte.